
ریدایرکت چیست؟ نحوه ایجاد ریدایرکت در وردپرس چگونه است؟ چرا به ریدایرکت نیاز دارید؟ و چه موقع باید از ریدایرکتها استفاده کرد؟ آیا قصد دارید در وردپرس ریدایرکت انجام دهید؟ نمیدانید ریدایرکت چیست و چرا اهمیت دارد؟ نگران نباشید، ما در این راهنمای مبتدی تمام موارد مربوط به ریدایرکت در وردپرس را بررسی میکنیم:
آمادهایید؟ شروع کنیم.
ریدایرکت در وردپرس چیست؟
با استفاده از ریدایرکت سایت شما یک پیام سریع به مرورگر مخاطب خود ارسال میکند و به او میگوید صفحه مورد نظرش انتقال داده شده است. در نتیجه مرورگر به صورت اتوماتیک مخاطبان را به صفحه جدید مورد نظر هدایت میکند.
ریدایرکت انواع مختلفی مانند ریدایرکت ۳۰۱، ریدایرکت ۳۰۲، ریدایرکت ۳۰۷ و غیره دارد.
با این وجود برای مفید بودن این مقاله، ما فقط ریدایرکت ۳۰۱ را به عنوان مهمترین مورد بررسی میکنیم.
با آگاهی از کاربردهای ریدایرکت ۳۰۱ متوجه اهمیت آن میشوید.
چه موقع به ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس نیاز دارید؟
اصلیترین دلیل استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ وقتی است که سایت یا صفحهای از سایت شما انتقال داده شده و قصد دارید کاربران را به صفحه جدیدی هدایت کنید.
هنگامی که میخواهید یک پست یا صفحه قدیمی را به دلیل محتوای جدید حذف کنید، باید ریدایرکت ایجاد کنید.
هنگامی که میخواهید لینکهای ثابت پست یا صفحه خود را تغییر دهید، باید ریدایرکت ایجاد کنید.
چرا این کار ضروری است؟ زیرا عدم ایجاد ریدایرکت باعث نمایش خطای ۴۰۴ برای کاربران میشود. این اتفاق نه تنها برای کاربران آزار دهنده است، بلکه بر SEO سایت نیز تاثیر منفی میگذارد و به رتبه بندی موتور جستجو آسیب میرساند.
این هنگام است که ریدایرکت بسیار اهمیت دارد.
ریدایرکت این امکان را فراهم میسازد که به موتورهای جستجو و مرورگر کاربر خود بگویید صفحهای که به دنبال آن هستند برای همیشه به مکان دیگری منتقل شده است.
ریدایرکت باعث میشود تا تمام ترافیک صفحه قبلی و بک لینک (SEO) شما به صفحه جدید منتقل شوند.
الان که دلیل و زمان انجام ریدایرکت را میدانید، بیایید نحوه روشهای مختلف ایجاد ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس را بررسی کنیم.
نحوه ریدایرکت URL در وردپرس
ریدایرکت ۳۰۱ یک کد وضعیت است که به مرورگر اعلام میکند صفحهای که قصد دسترسی به آن را داشته برای همیشه به URL دیگری منتقل شده است. ریدایرکت ۳۰۱ را به عنوان سرویس فرستنده ایمیل در نظر بگیرید. اگر ایمیلی به آدرس قدیمی شما برود، به طور اتوماتیک به ایمیل جدید شما ارسال میشود.
اگر به فایلهای سرور خود دسترسی دارید و سرور شما از طریق نرمافزار Apache اجرا میشود، برای تنظیم دستی ریدایرکتها، باید کد را به فایل دسترسی فرامتنی خود (htaccess.) اضافه کنید. با توجه به اینکه یک اشتباه در این فایل میتواند کل سایت شما را خراب کند، بنابراین مهم است که ابتدا از این فایل بکاپ بگیرید.
برای انجام این کار، به File Manager رفته و فایل htaccess. را انتخاب کنید. برای تغییر نام آن راست کلیک کنید و نام آن را htaccess_old. بگذارید. حالا این فایل بکاپ شماست.
اکنون، به public_html در File Manager بروید، و یک فایل متنی جدید ایجاد کنید. نام آن را htaccess. بگذارید. این فایل جدید شما خواهد بود.
حالا زمان آن است که کد خود را اضافه کنید. مثلا میخواهید یک پست قدیمی را به پستی جدید ریدایرکت کنید. پس میتوانید کد زیر را در انتهای فایل کپی و جایگذاری کنید.
حال میتوانید فایل را ذخیره کرده و از File Manager خارج شوید. کار آسانی است، اما تصور کنید این کار برای هر ریدایرکتی که قصد تنظیم آن را دارید انجام دهید. ساعتها طول میکشد تا این کار غیرضروری و تکراری تمام شود.
به همین دلیل دارندگان سایت وردپرسی از یک پلاگین استفاده میکنند. در ادامه، برخی از بهترین پلاگینهای ریدایرکت را لیست کردهایم که میتوانید در سایت وردپرسی خود استفاده کنید.
نحوه ایجاد ریدایرکت در وردپرس (با استفاده از پلاگینها)
کلیک کردن روی لینک خراب در وبسایت مانند این است که GPS شما را به یک بن بست راهنمایی و وقتتان را تلف کند. از آنجا که لینکهای خراب میتوانند به رتبه سایت شما و همچنین تجربه بازدیدکننده آسیب برسانند، بسیار مهم است که از آنها جلوگیری کنید.
اگرچه باید مرتبا وبسایت خود را از نظر لینکهای خراب بررسی کنید، این امر هنگام انتقال سایت به یک سیستم جدید مانند وردپرس بسیار مهم است.
رفع لینکهای خراب به صورت دستی خستهکننده و محتمل بروز خطاست. خوشبختانه پلاگینهای ریدایرکت روند کار را برای شما به صورت اتوماتیک و آسان میکنند. با این روش بدون نیاز به نوشتن یک خط کد، میتوانید ریدایرکتها را تنظیم کنید.
پلاگینهای ریدایرکت به شما اطمینان میدهند که هر لینک خراب به صفحه مرتبط دیگری در سایت اشاره دارد. به این ترتیب، اگر بازدیدکنندهای روی لینک خراب کلیک کند، به سادگی به صفحه جدیدی هدایت میشود که میتواند به وبگردی خود ادامه دهد. این امر نه تنها به حفظ اعتبار سایت شما کمک میکند، بلکه از سقوط رتبه سایت جلوگیری میکند.
در حالی که سیستم مدیریت محتوای منبع آزاد برای بررسی و جایگزینی لینکهای خراب محدودیت دارد، انتخابهای زیادی از پلاگینهای وردپرس به این منظور وجود دارد. بیایید نگاهی به نحوه ریدایرکت URL در وردپرس بیندازیم، سپس پلاگینهایی را بررسی کنیم که میتوانند این روند را به صورت اتوماتیک انجام دهند.
۱. Redirection
آسانترین شیوه افزودن و مدیریت ریدایرکتها در وردپرس، استفاده از پلاگین Redirection است. فقط کافی است پلاگین را نصب و فعال کنید. پس از فعال شدن، برای تنظیم ریدایرکتهای خود به قسمت Tools »Redirection بروید.
آیا میخواهید به خطاهای ۴۰۴ وبسایت خود نظارت و ریدایرکتهای ۳۰۱ را در سایت خود مدیریت کنید؟ اگر جواب شما بله است، Redirection پلاگین مورد نیاز شماست.
پلاگین Redirection نه تنها امکان راهاندازی ریدایرکتها را فراهم میکند، بلکه در پیدا کردن خطاهای ۴۰۴ در سایت وردپرسی شما نیز کاربرد دارد. بنابراین میتوانید URL ها را به سایت/ صفحه جدید ریدایرکت کنید.
با Redirection، نیازی به دانش Apache یا Nginx برای انجام این کارها ندارید. میتوانید هنگام تغییر لینک ثابت پست یا صفحه، پلاگین را پیکربندی کنید تا به صورت اتوماتیک ریدایرکت ایجاد کند.
همچنین میتوانید از ویژگی قابل پیکربندی ورود به سیستم Redirection، برای مشاهده همه ریدایرکتهای رخ داده در سایت و نظارت بر اطلاعات مربوط به بازدیدکننده، مرورگری که استفاده کردهاند و فرستنده، استفاده کنید.
خبر مهم این است که این پلاگین به چند زبان و به صورت رایگان در دسترس است. به همین دلیل، اگر قصد دارید محتوای خود را از سایتی به سایت دیگر منتقل کنید یا دایرکتوری نصب وردپرس خود را تغییر دهید، Redirection انتخاب ایدهآلی است.
مانند پلاگینهای معرفی شده در این مقاله، SEO Redirection با تغییر URL یک پست به صورت اتوماتیک ریدایرکت ۳۰۱ را اضافه میکند. همچنین تمام ریدایرکتهای سایت شما را در یک مکان تحت نظر میگیرد.
۲. Page Links to
شاید گاهی اوقات قصد داشته باشید یک پست / صفحه را نگه دارید اما آن را به یک پست یا صفحه دیگر ریدایرکت کنید. اینجاست که Page Links to بسیار کاربرد دارند. این پلاگین ساده به صفحه ادیت پست شما یک باکس متا میافزاید که در آن قسمت امکان درج آدرس جدیدی که قصد دارید کاربران خود را به آنجا بفرستید، وجود دارد.
۳. Simple 301 Redirects
یکی دیگر از پلاگینهای بسیار ساده Simple 301 Redirects است. مانند Redirection، پلاگین 301 Redirects نیز رایگان و دارای امتیاز بالا است. همانطور که از اسمش مشخص است ریدایرکت ۳۰۱ را آسان میکند. همانطور که از نام آن پیداست، این پلاگین به شما امکان ایجاد ریدایرکت ۳۰۱ و همچنین ۳۰۲ و ۳۰۷ را میدهد. میتوانید URLهای قدیمی را بر اساس عنوان، نوع پست و دستهها یا برچسبها به سایر پستهای مشابه ریدایرکت کنید یا یک URL سفارشی جدید ایجاد کنید.
با استفاده از این پلاگین، امکان تنظیم انواع ریدایرکتها برای سایت شما وجود دارد. این پلاگین یک گزارش خطای ۴۰۴ را ارائه میدهد که به شما کمک میکند صفحات خطا را ردیابی کنید. به این ترتیب، لازم نیست هر بار بررسی را به صورت دستی انجام دهید، یا برای اطمینان از عدم وجود خطا به هر صفحه مراجعه کنید.
با این پلاگین رایگان، میتوانید بر خطای ۴۰۴ صفحه نظارت کرده و به آسانی آن را به مکان دیگری ریدایرکت کنید. حتی امکان ریدایرکت همه فایلها و هر آنچه را که در آنها وجود دارد مانند فایل index.html نیز وجود دارد.
به راحتی پلاگین را نصب و سپس فعال نمایید. در مرحله بعد به قسمت Settings » 301 Redirects بروید و URL های خود را اضافه کنید.
اگرچه انجام ریدایرکت ۳۰۱ با استفاده از یک پلاگین وردپرس بسیار آسان است اما به صورت جزئی عملکرد را کاهش میدهد. بسته به ارائه دهنده میزبانی وردپرس شما، ریدایرکتهای وردپرس با اختلاف چند میکروثانیه کندتر هدایت میشوند.
۴. Safe Redirect Manager
Safe Redirect Manager یکی دیگر از پلاگینهای ریدایرکت رایگان و دارای رتبه برتر در دایرکتوری وردپرس است. با استفاده از این پلاگین میتوانید به راحتی هر صفحه و نوشته را به URLهای جدید با کد وضعیت HTTP مانند ۳۰۲ و ۳۰۱ ریدایرکت کنید.
Safe Redirect Manager که برای مدیریت ترافیک با حجم زیاد طراحی شده و به زبان انگلیسی و سایر زبانها در دسترس میباشد، یک پلاگین سبک است که در وبسایتهای مهم انتشاراتی استفاده میشود.
۵. WordPress Ultimate Redirect Plugin
پلاگین WordPress Ultimate Redirect یک ابزار پرمیوم است.
با استفاده از این پلاگین میتوانید ریدایرکتها را به چند شیوه مختلف تنظیم کنید. میتوانید از ویژگی ریدایرکت خودکار آن استفاده کنید تا بازدیدکنندگان را به صورت اتوماتیک به نزدیکترین URL مشابه بفرستد. یا میتوانید برای هدایت بازدیدکنندگان به صفحه مدنظرشان بر اساس دستگاه آنها یا منبع ارجاع، قوانین ریدایرکت انعطافپذیر را تنظیم نمایید.
۶. Yoast SEO Premium
Yoast SEO یکی از پرکاربردترین پلاگینهای وردپرس برای سئو است. در حالی که نسخه رایگان آن شامل ویژگیهای بسیار عالی میشود، نسخه پرمیوم آن همراه با مدیریت ریدایرکت است.
مدیریت ریدایرکت به شما این امکان را میدهد که صفحات خود را به راحتی به مکان دیگری در سایت وردپرس خود ریدایرکت کنید. میتوانید از کدهای وضعیت ۳۰۱ (انتقال دائمی)، ۳۰۲ (یافت شده)، ۳۰۷ (ریدایرکت موقت)، ۴۱۰ (Gone Error) و 451 (به دلایل قانونی در دسترس نیست) استفاده کنید.
حتی میتوانید این پروسه را برای محتوای سایت خود به صورت اتوماتیک انجام دهید. اگر URL یک پست یا صفحه موجود را تغییر دهید، Yoast SEO Premium به صورت اتوماتیک ریدایرکتی از URL قدیمی به URL جدید ایجاد میکند. از طرف دیگر، اگر پست یا صفحهای را حذف کنید، پلاگین بلافاصله برای ایجاد ریدایرکت به شما اطلاع میدهد.
۷. Simple Website Redirect
آنچه این پلاگین را از پلاگینهای دیگر موجود در این مقاله متمایز میکند، مقیاس آن است. اگرچه سایر پلاگینها امکان ریدایرکت کرده دهها تا صدها URL را در سایت فراهم میسازند، این پلاگین ریدایرکت یک سایت به دامنه دیگری را ممکن میسازد.
برای ریدایرکتهای یکبار مصرف، جایی که یک URL یک صفحه قدیمی را برای یک صفحه جدید قرار میدهید، میتوانید از سایر پلاگینهای معرفی شده استفاده کنید. نویسنده پلاگین Redirection را توصیه مینماید.
۹. Broken Link Checker
این پلاگین توسط WPMU DEV ساخته شده است که به وبمسترها نه تنها در کنترل پستها و صفحات، بلکه در بخش نظرات، فیلدهای سفارشی و بلاگرول نیز کمک میکند. بعد از نصب، این پلاگین رایگان به صورت اتوماتیک سایت وردپرسی شما را برای یافتن لینکهای خراب اسکن میکند.
پس از اتمام اسکن، نتیجه را از طریق ایمیل یا اعلان داشبورد به شما اعلام میکند. میتوانید به طور مستقیم در یک تب جدید از داشبورد خود با عنوان Broken Links، لینکها را بدون نیاز به آپدیت دستی هر پست و صفحه، ویرایش کنید. اگر میخواهید URL جدیدی برای ریدایرکت لینک اضافه نکنید، میتوانید به راحتی آن را حذف نموده و متن باقی بماند.
۱۰. 404Solution
پلاگین رایگان 404 Solution در دایرکتوری رسمی WordPress موجود است که به صورت اتوماتیک URL های ریدایرکت ۴۰۴ را به صفحات موجود در سایت هدایت و خطاها را نیز ثبت میکند.
اگر مایلید ریدایرکتها را دستی تنظیم یا به راحتی ریدایرکتهای اتوماتیک را بررسی کنید، با مراجعه به داشبورد وردپرس خود همه خطاهای ثبت شده را مشاهده نمایید. این پلاگین حتی فهرستی از پیشنهادات صفحه جهت پیدا کردن بهترین تطبیق ممکن برای URL ها را (URL هایی که بازدید کننده به دنبال آنهاست) ارائه میدهد.
۱۱. ۴۰۴ تا ۳۰۱
مانند پلاگین 301 Redirects که قبلا معرفی کردیم، ۴۰۴ تا ۳۰۱ کدهای فایل خطای ۴۰۴ را در سایت شما نگه میدارد و به صورت اتوماتیک ریدایرکتهای خطای ۴۰۴ را به صفحهایی موجود هدایت مینماید. هنگامی که پست یا صفحهای را حذف کنید، این پلاگین تغییر لازم را ایجاد کرده و به طور اتوماتیک ریدایرکت ۳۰۱ را به صفحه اصلی یا صفحه دیگری که انتخاب نموندهاید هدایت میکند.
با لینکهای خراب خداحافظی کنید.
پلاگینهای ریدایرکت، بدون در نظر گرفتن سابقه و کارایی، یک دارایی مهم برای هر سایت است. همه پلاگینهای معرفی شده میتوانند روند راهاندازی ریدایرکتهای سایت شما را ساده و آسان کنند تا شما (و بازدیدکنندگان!) نگران هیچ مشکلی نباشید. بسیاری از پلاگینهای ریدایرکت با پلاگینهای دیگر سازگار هستند، در نتیجه میتوانید با ابزارهایی مانند پلاگین HubSpot وردپرس عملکرد سایت را ادامه دهید.
ریدایرکت از طریق فایل htaccess
اگر قصد دارید ریدایرکتها را سریعتر انجام دهید، میتوانید از روش کد و فایل htaccess. استفاده نمایید.
کاربران وردپرس از طریق فایل پیکربندی سرور وب htaccess.، میتوانند به سرعت ریدایرکت ۳۰۱ را تنظیم کنند.
دقت کنید که یک اشتباه کوچک در کد htaccess. باعث از دسترس خارج شدن سایت وردپرسی شما و نمایش خطای سرور داخلی میشود. بنابراین ضروری است که قبل از ایجاد هرگونه تغییر، از فایل htaccess. خود بکاپ بگیرید.
برای ادیت فایل htaccess.، باید از طریق سرویس گیرنده FTP به سایت خود وصل شوید. فایل .htaccess در دایرکتوری روت سایت وردپرس شما قرار دارد.
اگر امکان مشاهده فایل htaccess. خود در آنجا ممکن نبود، لازم است از مشتری FTP خود بخواهید تا فایلهای مخفی را نشان دهد. (ببینید چرا فایل htaccess در سایت وردپرسی شما پیدا نمیشود.)
ویرایش فایل htaccess در هر ویرایشگر متنی ساده مانند Notepad امکان پذیر است.
در ادامه یک ریدایرکت ساده وجود دارد، جایی که ما بازدید کننده یک پست قدیمی را سمت پست جدید سوق میدهیم.
RewriteEngine On
Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/
به راحتی کد بالا را در انتهای فایل htaccess. اضافه کنید.
امیدواریم که این راهنمای مبتدی برای ایجاد ریدایرکت وردپرس موثر بوده باشد تا بتوانید به آسانی ریدایرکتها را در سایت خود تنظیم کنید.
دیدگاهتان را بنویسید